Lippukunta

Vaajan Valppaat ry on Jyväskylän Vaajakoskella toimiva partiolippukunta, joka kuuluu Järvi-Suomen partiopiirin kautta Suomen partiolaisiin. Vaajan valppaat on yksi Suomen vanhimmista lippukunnista ja juhli syksyllä 2014 80-vuotista partiotaivalta. Teemme partiota vapaaehtoisvoimin eri ikäisille.

Vaajan Valppaissa toimivat kaikki partion ikäkaudet ja kaikissa ryhmissä on aikuisten johtajien lisäksi samoaja(15-17v) ikäisiä johtajia. Kaikki ryhmät kokoontuvat lippukunnan kololla viikottain ja lisäksi leireillä pari kertaa vuodessa sekä ryhmän omilla retkillä kerran syksykauden ja kerran kevätkauden aikana.

Ryhmillä on omat toimintasuunnitelmat, joiden mukaan edetään suorittaen kunkin ikäkauden ohjelmaa. Partio-ohjelmasta löytyy lisätietoja Suomen partiolaisten www-sivuilta os. http://ohjelma.partio.fi/index.php?title=Etusivu.

Vaajan valppaat lippukunta juhli 80-vuotista taivaltaan syksyllä 2014. Vaajan valppaat on ollut alunperin poikalippukunta. Vaajakoskelainen tyttölippukunta Valppaat tytöt yhdistyi Vaajan valppaisiin vuonna 2009. Lippukunnat ovat tehneet vuosikymmeniä yhteistyötä ja käytännössä esimerkiksi leireilleet ja käyttäneet Teerilahden partiokämppää yhdessä.