Valppaiden korona-ohjeet

Käsihygienia

– Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan partioon sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen mahdollista ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

– Kolon ulkopuolelle on järjestetty käsienpesupiste, jossa on mahdollisuus käyttää myös käsihuuhdetta. Ryhmien johtajat valvovat käsienpesua ja käsihuuhteen käyttöä.

– Myös ryhmien mahdollisilla retkillä käsihygieniasta huolehditaan ryhmänjohtajien erikseen ilmoittamalla tavalla.

 

Partiotoimintaan osallistuminen

– Ryhmien kokoontumisiin tullaan vain terveinä. Myös lieväoireisena tulee jäädä kotiin. Ryhmien toimintaan osallistuvat voivat lyhyelläkin varoitusajalla perua osallistumisensa esim. sovittuihin retkiin.

– Riskiryhmään kuuluvan henkilön osallistumisen partiotapahtumaan arvioi osallistuja itse tai osallistujan huoltaja, joka konsultoi tarvittaessa hoitavaa lääkäriä.

– Jos joku sairastuu partiossa, oireinen henkilö siirretään välittömästi erilliseen paikkaan odottamaan vanhempaa ryhmänjohtajan valvonnassa. Ryhmänjohtaja soittaa lapsen vanhemmalle, jonka tulee välittömästi hakea oireileva lapsi kotiin. Oireista tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalleen ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin.

– Partiolaisten vanhempien tulee itse huolehtia siitä, että ryhmien johtajilla on heidän ajantasaiset yhteystietonsa käytössään.

 

Turvavälit

Jokaisen partiotoimintaan osallistuvan tulee muistaa huolehtia turvaväleistä. Koloilloissa ei leikitä lähikontaktia edellyttäviä leikkejä ja halailua ei järjestetä. Esim. partioillan lopettava sisaruspiiri järjestetään ilman, että otetaan naapurin käsistä kiinni. 

Turvaväleihin kiinnitetään huomiota erityisen tarkasti, ja toiminta suunnitellaan niin, että turvaetäisyyden pitäminen onnistuu.

 

Kasvomaskien käyttö

15 vuotta täyttäneet henkilöt käyttävät sisätiloissa kasvomaskia Jyväskylän kaupungin ohjeistuksen mukaisesti. Maskit hankitaan lähtökohtaisesti itse.

Ulkoilmassa turvavälit säilytetään, joten lähikontakteja ei pääse syntymään. Tällöin maskeja ei tarvitse käyttää.

Kuten edellä on mainittu, partiotoiminta toteutetaan lähtökohtaisesti ulkona. Jos koloillassa ollaan sisällä, johtaja ilmoittaa tästä hyvissä ajoin.

Tämä maskeihin liittyvä ohjeistus on voimassa 9.10.2020 asti.

Retkitoiminta

Mikäli ryhmät järjestävät yön yli kestävän retken, yöpyminen pyritään järjestämään tavanomaista väljemmin turvaväleja noudattaen tai esimerkiksi omissa majoitteissa.

Tapahtumien ilmoittautumisessa tulee ensisijaisesti hyödyntää Kuksaa. Kuksan tapahtumalomakkeeseen on lisätty seuraava tieto koronaepidemiaan liittyvästä tartuntariskistä: “Tiedostan ilmoittautuessani tai ilmoittaessani huollettavani, että partiotapahtumaan osallistumiseen liittyy koronaviruksen aiheuttamia riskejä. Vakuutan, että en osallistu tai huollettavani ei osallistu tapahtumaan sairaana tai edes lieväoireisena. Jos kuulun tai huollettavani kuuluu riskiryhmään, olen pohtinut huolellisesti tapahtumaan osallistumista. Tarkempaa tietoa hygienia- ja turvallisuusasioista voi kysyä tapahtuman järjestäjältä.

 

Yleistä

Lippukunnan kaikki johtajat seuraavat aktiivisesti paikkakunnan terveysviranomaisten ohjeita. Jos lippukunnan toiminta-alueella koulu joudutaan sulkemaan, koulun sulkemisen ajaksi myös lippukunnan toiminta siirtyy väliaikaisesti etäpartiomuotoon.

Lisätietoja Suomen Partiolaisten korona-ohjeistuksista löytyy osoitteesta www.partio.fi/korona 

Jyväskylän kaupungin ohjeistuksen löydät osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2020-09-24_jyvaskyla-antaa-laajan-maskisuosituksen-yli-15-vuotiaille-asukkailleen-kahden 

 

Vastaa